2009. november 14., szombat

2009. november 13., péntek

itt az ELSŐ...

...amit a gyerekem varrt.

gombos sarok

a táska és a barátnője :)

egyik oldal

és a másik

2009. november 11., szerda

El kell, hogy mondjam...

Nem a szokásos érettségi időben, de emelt szinten ének-zenéből leérettségizett a nagylányom. 96%-os dolgozatot írt, a szóbeli eredményét még nem tudjuk, de nem elkeserítő, ez biztos. Talán könnyűnek tűnhet, hogy valaki énekből érettségizik, de meg kell mondanom, a legkevésbé sem az. Dallamdiktálás egy- és kétszólamban, hogy csak egyvalamit említsek, kinek csemege, kinek rettenet.
Győrbe kellett utaznunk, ahol mint kiderült, egyedül írta meg a dolgozatot... ezt azért nem értem, mert ahol élünk, az is megyei jogú város, megírhatta volna helyben is, nem kellett volna utazni annyit. Ráadásul az egész iskolában ketten írtak, az egyik teremben fizikát, másikban éneket...
Ma Budára utaztunk, hogy meglegyen a szóbeli is, itt már öten voltak, de azért ez sem nevezhető tolongásnak. Kicsit (?) köhécselt a múlt héten, de regenerálódott valamennyit. A tisztelt "zsűri" megkérte, ha lehet, tisztábban énekeljen... :)
Na de túl van a nehezén, ez a lényeg.

2009. november 9., hétfő

A következő állomás: Katica

Ha minden igaz, a holnap reggeli postával indul útnak a csomag, miután ma délután sikeresen feladtam. Nagy szó ám ez tőlem, tartottam magam az eredeti tervhez, egy héten belül továbbítottam!
De mindent a cél érdekében! :)

2009. november 8., vasárnap

Barátság blokk

Feladat teljesítve, holnaptól Katica várhatja a postást. Két napja autóztunk el a faluja mellett, ha kész lett volna, személyesen adtam volna át. :)
Ilyen a jelenlegi állás. A blokkom kis változás alatt esett át, de azt hiszem, használt. Bár a többiekéhez képest még így is túl nagyok a betűk, de legalább nem kiabál ki.
Már alig várom a kész terméket! :)

Egy hungarikum

Pontosan nem tudom, talán öten, ha vannak még az országban, ők a kékfestők. Az ő fennmaradásuk is kérdéses, az utánpótlásé pedig... egyáltalán beszélhetünk-e ilyenről?
Ezért bátorítanék mindenkit, aki csak egy kicsit is értéket lát benne, és még varrni is tud, alkalmanként használjatok kékfestőt, ezzel is népszerűsítve ezt a ritka és világhírű textíliát.
Az egyik készítő elérhetőségét jobb oldalon találjátok, árait tekintve jobban jártok, ha tőle és nem népművészeti boltból vásároljátok meg a kelmét. Azt hiszem, telefonon is lehet rendelni, bár csak zsákbamacskát, fotót ugyanis nem töltöttek fel, vagyis nem lehet interneten válogatni. A napokban jártam nála, ezért tudom, hogy legalább tízféle mintás anyaggal rendelkezik, egyszínűből is van még 3-4 féle árnyalat.
Nekem semmilyen érdekeltségem nem fűződik a forgalmához, egyszerűen csak vérzik a szívem értük.

2009. november 4., szerda

Pakkot kaptam

Nem különösebben féltékeny a férjem, ma azonban felhívott, hogy honnan ismerek Szarvas Mikit? Járattam egy kicsit az agytekervényeimet, és gyorsan megnyugtattam, hogy nem, nem ismerem. Aztán elkezdtem kombinálni... gyorsan megkérdeztem, hogy véletlenül nem jött-e csomag. Jött, így Miki személye is rendbe tevődött.
No hát, Szarvasmicitől jött a várva-várt csomag (kötelességeim egyik fele) és micsoda szerencse, hogy a mai németórámat lemondták, így jöhettem egyből haza. Úgyhogy elő is veszem a sutból a legszebb és legapróbb öltéseimet. :)
Gyönyörűszép lesz, de egyvalami zavar. Olyan szépen és kulturáltan szerepel az alkotók neve a blokkokon, MINDEGYIKEN, az enyémet meg a szoba túloldaláról is el tudom olvasni. Pedig nem szeretem "reklámozni" magam, de ez így sikerült.

És végül kiderül, hogy még süket is vagyok, a férjem most közölte, hogy tud olvasni és Micit mondott a telefonba...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...