2010. április 28., szerda

Bagolyrajongóknak

Szűk ismerőseim körében már-már bálványnak számít, ezért gyűjtöm a különböző formákat, hogy ha meglepetést készítenék valamelyiküknek, legyen miből válogatni. :) Ez egy olyan példány, amit idáig nem ismertem, de bekerült a népes családba. Elkészítése egyszerű, győződj meg róla!

2010. április 26., hétfő

Romantikus piperetáska

Egy hölgynek készült születésnapja alkalmából. Idáig még nem készítettem Tildás piperetáskát, bár a lehetőség megvolt. Különleges, de nem Tildás anyagból készült kívül-belül, amit vetex-szel erősítettem a szebb tartás érdekében. Tegnap késő este szabtam, ma kora reggel varrtam (bontottam, varrtam...), a végeredmény nagyon tetszik. Háttérben az ihletadó könyv, ami nélkül nem mentem volna semmire... :)

2010. április 18., vasárnap

Dalriada

A lányom egyik kedvenc zenekara, ezért pólóba öntötte, ha majd egyszer eljut a koncertjükre, ne kelljen szégyenkeznie egy más feliratú öltözékben... :) A pólót turiban vásárolta, a textilfestéket a tanárától kérte. Órákon keresztül vágta a sablont, de megérte a fáradságot! A póló jó minőségű anyagból készült, a felirat tartós, mosás- és vasalásálló. (A képet kénytelen voltam saját nevű felirattal ellátni.)

2010. április 13., kedd

Csilitől

A Csiliékszer rajongóknak ismerős lehet. Tegnap délelőtt érkezett, délután pedig felavattam egy rendezvényen. Azonnal kiszúrták és égre-földre dicsérték! :) Nagyon látványos darab, ha nem akarnék feltűnni, akkor is észrevennének... :D A hátulja is érdekes, egy szívminta van ráöltögetve! :)
Csili, köszönöm (a fotókölcsönzést is), igazán nagyszerű munka! :)

2010. április 9., péntek

Próba élesben

Nevezetesen kézzel bevarrt cipzár és kukacolás, utóbbit hosszú-hosszú próbálkozás előzte meg, de erről már írtam tavaly. (Bocsánat, nem linkelem be, hogy mikor.) Aztán egy Colette-féle Alkotónapon megtudtam a nyitját, hogy kiskezitcsókolom, ha van mivel alábélelni, tessék használni! Túl sok lehetőségem sajnos nem volt, hogy kipróbáljam a jó tanácsot - idáig. Azonban tegnap este elkezdtem készíteni egy sminktáskát, és a siker láttán nagyon nehezen hagytam abba! :) Mi tagadás, a boldogsághormonjaim túltengtek, hogy végre-végre sikerült!
Na de lássuk, hogy ami készült, mi végre készült! Jártatok már úgy, hogy meghívást kaptatok egy vendégségbe, és nem tudtátok pontosan, hogy kihez? :) Gyanítom, ha igen, akkor sem túl gyakran. :) Velünk most történik meg először. :)
Hogy igazán pontos legyek, a két család gyerekei azért ismerik egymást, de szülői vonalon már kevésbé. A háziasszonyt egyáltalán nem ismerem. Mégis, hogy szokásomhoz hű legyek - miszerint sosem megyek üres kézzel -, valamit készítenem kellett. Háttér-információra volt szükségem, szerencsémre a fiú csemete készségesen tájékoztatott. Így némi gondolkodás után elkészítettem ezt a - számomra - rendkívül kedves darabot. (Mérete 15 x 23 cm.)

Pancsoló papagáj

Ez a nap fotója az NG-nél. Hát nem édes?

2010. április 8., csütörtök

Örök szerelmem, a kékfestő

Remélem, most nem olvas a férjem... :) Filc alapra készült, géppel és kézzel hímzett. Géppel kicsit nehezebben, mert mérete 5 x 5 cm, ami megnehezíti a tökéletes kunkorok készítését. Úgy tűnhet, helyenként nagyon trehány munkát végeztem, de ez csak a túl közeli felvételeknek köszönhető, valójában kicsit sem zavaró. Végleges formáját vagy egy kitűzőben, vagy egy medálban találja meg. :) Ti minek látnátok szívesebben?

Géppel rajzolt virágok

Tulajdonképpen csak gyakoroltam, de annyira tetszik a végeredmény, hogy megmutatom nektek is. Nagyon virágos kedvemben voltam, kevés lett volna egy szál, ezért egy virágoskertet készítettem. :) (Mérete mindössze kb. 4 x 4,5 cm.)

Tavaszias kitűző

Beköszöntött hozzám is a virágzás ideje egy kitűző formájában, mely filc alapú, tetején rózsamintás patchwork textil található. A kitömött rétegeket egyszerű fehér gomb fogja össze. Igazán úgy érzem, mintha egy kertben lennék. :) (Átmérője kb. 6 cm.)

Kincs a mélyben

Elkészült a következő darabja az akvárium-tenger imitációmnak, immár medál formában. Kizárólag homok színű bőrláncra lesz függesztve, de tegnapi körutam során sajnos nem kaptam sehol. Tessék igazi kincset látni benne! :)) A filc alapot pamutcsipke és hímzés díszíti. - no meg egy KINCS! :)) A plasztikus hatás érdekében bélést is kapott. :) (Mérete mindössze 4 x 5,5 cm!)

2010. április 4., vasárnap

2010. április 1., csütörtök

Körkérdés bevállalósoknak

Ti mire asszociáltok a képen látható fonal színeiről? Már másoknak is feltettem a kérdést, de nemes egyszerűséggel annyit mondtak: semmire. Elképzelhető, hogy nem a legmegfelelőbb embereknek tettem fel a kérdést, de most már fúrja az oldalamat a kíváncsiság. Kicsit sem indul be a ti fantáziátok sem?
Ui.: nekem kétszeres verzióm is van, de előtte kíváncsi vagyok a tiétekre is! :)

Nem mondok újat...

... csak egyszerűen jó leírni. Tavasz van! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...