2010. október 29., péntek

Ötszögletű kerek labda

Amivel ugyan focizni nem lehet, de éppenséggel ki lehet próbálni. Ez a méret egy kulcstartóhoz illik inkább, ráadásul nagyon praktikus. A nyár végén volt szerencsém a hozzánk közeli cölöpházak között járni-kelni, amiket egy hosszú mólóról lehetett megközelíteni. Ha sima lapos kulcstartót lóbáltak kézben, mint ahogy meg is történt, a léceken keresztül könnyen a vízben és az iszapban végezte. Ez a fajta viszont ha leesik, semmi baj, a léceken fennakad és a kulcs megmenekül. A fotók innen származnak.


Ez pedig az összeállítási útmutató:

2010. október 28., csütörtök

Ma nem akartam írni

Méghozzá egy sort sem.
Valójában lenne miről írnom, de amíg nem tudok képeket is csatolni hozzá, nem akarok belekezdeni. A halogatás lassan már egy hete tart, de nem bánom, hiszen ami késik, nem múlik.
A mai pár sort is csak Lidércke nyakába tudom varrni (remélem nem haragszik rám, hogy ezt is rákenem... :) ), mert mutatott egy olyan tűzős oldalt, amit valamikor még Marikánál láttam (már akkor is tetszett), de a sokunknál ismert időhiány miatt nem volt lehetőségem az átolvasásra. Ma este csak nézelődni akartam, de azon a bizonyos oldalon ragadtam. Alaposan visszamentem az archívumba és találtam egy takarót/faliképet, ami kizárólag tűzéssel készült. Ezt, aminek még a neve is biztató, merthogy beginner quiltnek becézik:

Egy fotó az előkészületekről:

A blogtulajdonosnő nagyon szépen rendszerezte a tűzések nehézségi fokát, így a jobb oldali sávban találsz kezdő, kezdő-haladó, haladó stb. szinteket, és ami a jó hír, mindegyikhez jár egy video, ahol az elkészítés fortélyába is betekintést nyerhetsz. Olyan, mint egy távoktatás, manapság ez nagy kincs! :)

Kezdő kategóriába tartozik többek közt ez a tulipános minta, lejjebb a bambuszerdő. Ha felkeltette az érdeklődésed, szívből örülök.

2010. október 17., vasárnap

2010. október 13., szerda

Levéltánc I.

Tavasztól őszig fogják egymás kezét - a fa, és gyönyörű levélruhája. Az elválás előtt azért átöltözik, felveszi legszebb, legszínpompásabb báli ruháját, hogy még emlékezetesebbé tegye az együtt töltött időt. Majd búcsút intenek, elengedik egymást, aztán a levél lassú, lebegő, pörgő-forgó, szomorú-vidám táncba kezd... és ha szerencsénk van, rátelepszik egy táskára... :)

Ez a táska újrahasznosított gyapjúnadrág. Hol kicsi volt rám, hol nagy, ezért nem igazán tudtam hordani, pedig - mint ahogy a színe is mutatja - nagyon mutatós (volt).
Két csodaszép gyapjú és alpaka tartalmú fonalból tölgyfalevelet álmodtam hozzá, hogy az alapanyag melegségét tovább fokozzam, illetve az őszi hangulatot erősítsem. Piskótavégű rövid füleket és mágneszárat kapott.
Mérete 28x33 cm, ami ugyan nem túl nagy, de kellőképpen kényelmes nemcsak a legfontosabbak számára. Szeretnék még többféle falevéllel játszadozni, nemcsak táska formájában.

2010. október 11., hétfő

PIF-játék

Cecília még két bátor jelentkezőt vár a játékhoz. Ide pedig én hármat. :) Remélem, senki sem fog így fintorogni, miután kibontotta a csomagját...

2010. október 10., vasárnap

2010. október 6., szerda

Bemelegítés

Tulajdonképpen május legelején varrtam egy piperét kékfestőből, csíkvarrással. Aztán június közepén egy fiatal úriembernek egy irat-, pénz-, zsepi- és egyéb tartót, mindezt persze egyben, amit aztán a légiposta gondjaira bíztam egy minimalista stílusra intő levél kíséretében, mert olyan apró lett szegényke, hogy tudni kell beosztani a rendelkezésre álló helyet. (Ráadásul rondán varrtam meg, ezért nem győzök eleget vezekelni.)
Egyikről sem készült fotó, de ha alkalom adódik, pótolom.
Most október 6.-át írunk, azóta ma varrtam először. Nincs kisgyerek a családban, mégis egy kicsit gyermetegre sikerült, de valahogy be kellett melegítenem az ujjaimat. Tényleg nem egy nagy alkotás, egy 20x25 cm-es képecske, az sem profin megvarrva, szörnyen fényképezve... de mindet én csináltam! (büszke fej)
És hogy miért nem a gombokkal teleaggatott táskát, amit beharangoztam? Mert kerámiagombok még nincsenek, bár formáztam párat, de még nincs mázazva és kiégetve. A készleten lévő meg nem elég... :(


Waldspirale

Egy remek Hundertwasser-ház, amit akárhányszor láttam, mindig Colette jutott eszembe róla a sokszínűségével.
A Waldspirale tulajdonképpen egy lakóház, aminek minden lehetséges négyzetcentiméterét kihasználták a fák, bokrok, egyszóval a zöld telepítésére, hogy az ott lakó családok szinte zöldövezetben érezhessék magukat.
Maga az épületegyüttes tulajdonképpen Darmstadt központjában található. Légifelvételről nézve tényleg spirált formáz, ami a földszintes épülettől a többemeletes végéig folyamatosan növekszik, közben minden lehetséges helyen fű, fa, bokor, virág terem. Természetesen a spirál tetején is.
A színvilágán kívül a forma is egyedülálló. Nagyon nehéz két egyforma ablakot felfedezni, két egyforma erkély szerintem nincs is, de a falfelület is helyenként simított, majd egy csempesorral arrébb már strukturáltabb.
Ugyanígy a járda. Különböző nagyságú, színű, anyagú kövek alkotnak egységet, természetesen formailag is a ház stílusához illően. Egy képet szántam rá a következő összeállításban.
(Nagyon szeretem ezt a házat!)

Facebookos újdonság

Mint a szamár a Micimackóban, úgy mondom, hogy seeemmi különös nem történt, egyszerűen úgy gondoltam, hogy csinálok egy Aranyalma Birodalma nevű oldalt is a Facebookra. Valahol bal oldalt találod a névjegyet, most meg nem nézem, hogy felülről lefele hanyadik, úgyis megtalálod. Előre szólok, itt nincs semmi eladó holmi, egyszerűen csak van. Külön akartam választani a személyes másiktól (ámbár ott se nagyon tud meg semmit rólam még a keresgélő ember sem, csak azt, amit akarok ;) ).
A Birodalom ámbár Aranyalmához van címezve, de csatlakozhat hozzá bátran bármilyen kézműves, aki úgy gondolja, jól elférnénk egymás mellett. :)
Már 9-en vagyunk, köszönöm Nektek! :)

2010. október 5., kedd

Szerintetek...

... ez a világ legkedvesebb blogja?
Akárhogy is, de tündéri mesét és gyönyörű grafikákat találtok itt, amik képeslapokon és egyebeken találják meg a helyüket.
Egy kis ízelítő:

Lidércke szülinapja

Azt mondja Lidércke, hogy ha fél szemmel is, de azért figyel. Mármint a blogvilág eseményeit figyeli, másik fél szeme valószínűleg a csemetéin nyugszik. És fáj a szíve, mert nincs ideje (egy cipőben járunk, sajna...). De azért a kedvünkért összehoz egy ajándék táskát, amire jelentkezhetsz, ha van kedved. Nem állítom, hogy nagy esélyekkel indulsz, ugyanis 3 órája töltötte fel az elhatározását és már 28 jelentkezője van. Na és hol van még október 30., amikor a szülinapját ünnepli? Ez a határidő, akkor lesz a sorsolás.
Lesz, ami lesz, a játék öröméért érdemes jelentkezni! Próbáld meg Te is!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...