2011. január 30., vasárnap

Kedves Kettesre Szavazók!

Gondoltam, hogy csalódást fog okozni a bejelentésem, de mérlegelnem kellett - mint Nektek is.
Mindhárom tervet nagyon szerettem, de a végső döntés tényleg azon múlt, hogy ha apróban jelenítem meg, ne olvadjon semmi össze. És a pöttyök nagyon bezavartak... hát... lemondani is tudni kell...
VIGASZTALÁSUL kitaláltam, hogy az a 21 fő, aki fel meri vállalni a szavazatát, megkaphatja tőlem kitömve, szalaggal ellátva (amit használhat tűpárnaként is), ha ennél a bejegyzésnél hagy egy üzenetet. Mivel csak egy darab készült belőle, ezért sorsolni fogok. :)
Minden jó, ha jó a vége! :)
A meskára felkerült két további dekoráció, amikről már mutattam egy kis előzetest.



Szavazás vége

Pontban déli 12 órát ígértem a szavazatok zárásaként, de egy kicsit csúsztam... (a késésért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük...)
Köszönettel tartozom annak a 41 lelkes szavazónak, akik velem tartottak a gondolkodásban. Összesen 43 szavazat érkezett, 11-11 az elsőre és a harmadikra, a második toronymagasan 21 szavazattal nyert.
De... egészen apró méretben a pöttyök nem érvényesülnek - kipróbáltam.
A végeredmény pedig (amit később mutatok meg), az 1. és a 3. ötvözete lesz, közöttük nagyon kicsi a különbség egyébként, ha 8 mm-ben nézzük.  Kíváncsi vagyok, milyen lesz a fogadtatása! :)

Születőben

Mindössze egy képet szánok arra, hogy bevezessem a készülőben lévő néhány dolgot,  és holnaptól lehet figyelgetni a meskát! :)

2011. január 29., szombat

Swarovskik és csiszolt gyöngyök brossban

Ha hiszitek, ha nem, mást is készítek, de úgy jön ki mindig a lépés, hogy a brossokat mutatom. A TOHO-gyöngyök mellett swarovskit is használtam, ami álomszépen csillog az organza fénye mellett. Egy nagyon kedves lány kapja ajándékba, remélem, tetszik majd neki.



Ez a bross pedig csiszolt gyöngyökkel büszkélkedhet,, amik az egyébként dús minta mellett remekül érvényesülnek. Meskára megy.



2011. január 28., péntek

1800 regisztrált eladó,

rengeteg kritika, rivalizálás, kiábrándulás, (nem mindig egészséges) vita, "másolás", és még sorolhatnám, mi minden lengi körbe azt a fórumot, amiről újabban sosem hallok pozitív jelzőt.
Mindennek ellenére beolvadok. Biztattak is (köszönöm), de kíváncsi is vagyok, hogy mit hoz ki belőlem a megpróbáltatás...  feszegetem a határaimat... :)

Majd elfelejtettem: aranyalma.meska.hu

2011. január 26., szerda

Nóri brossai

A logótervezés közben volt egy kis időm, hogy egy régebbi ígéretet teljesítsek. Szerencsére nem voltam időhöz kötve, de már szégyelltem volna tovább húzni. A kék bross közepén egy swarovski-kristály kíván figyelmet magának.


2011. január 23., vasárnap

Logótervek

Elsőre ez készült, az alma felülnézeti képe, a spirál jelzi a gömbölyűségét, a pöttyök pedig engem. A levélnek itt van erezete. :)

1. változat


Másodjára a hagyományos megjelenítésnél maradtam, a kunkor és a pöttyök máshogy jönnek képbe.

2. változat


Az utolsó kunkorral, alul egy kis piszokkal :) pöttyök nélkül.

3. változat

Kisebb változások még előfordulhatnak, de az már csak finomítás lesz.

Bennem már születőfélben van egy döntés, de kíváncsi vagyok, Ti melyiket választanátok. Ezért egy egyszerű szavazásra hívlak Benneteket, amire a jobb oldali sávban találtok lehetőséget.. Ha netalán két terv között nem tudnátok dönteni, lehetőségetek van mindkettő megjelölésére, de kérlek, ne válasszátok ki mind a hármat.
Szavazni kerek egy hétig, azaz január 30-án déli 12 óráig lehet.

Köszönöm, hogy részt veszel a tervezésben!

2011. január 22., szombat

Mackó koma ajándékba megy

Már régóta szeretném megmutatni, hogy hová szállt a tavalyi hópehely (sőt, most már tavaly előtti). Erre a mackóra, ami bizony nem sokáig időzött nálunk, Mazsi tette rá a kezét. Ő adott neki  körmöcskéket, szemet, szájat és orrocskát - csakhogy azt lyukasan hagyta... de ilyen szépséghibásan is nagyon megszerette az ártatlant. 
Hanem aztán váratlan fordulat történt: táskába tette és lemondott róla más kedvéért... a más persze azonnal a szívébe zárta - lehet egyáltalán nem szeretni egy ilyen bájos kis zöld mackót hópihével a pocakján? Így aztán feledésbe merült a hideg, amit utazás közben a táskában vészelt át - hogy vacogott szegény! És milyen nagy volt aztán az öröm, hogy jó kezekbe került! 
Koszt és kvártély akad mindenhol - na de szeretet...
Nekünk meg csak az emlék melege marad...


Gondolkodom...

Szeretem az aranyalma nevet, a sajátomból mozaikoztam össze. Később már tulajdonnevesítettem, azaz már nagybetűvel írom, de igazán hozzáillő logót még nem tudtam kitalálni. Amilyen egyszerűnek tűnik, annyira nehéz az igazira rátalálnom. Pl.: a forma adott, de a szín közepesen távol áll tőlem. Ráadásul a webes megjelenítése sem egyszerű. Ha kézimunkáról van szó, akkor ott az arany cérna, de az meg... annyira arany... olyan mesebeli.
Szóval: mivel régóta nem hagy nyugodni a kérdés, előveszem az alapanyagaimat, aztán próbálok összehozni valamit.
Ma ez a műsor lesz terítéken, szurkoljatok, hogy sikerüljön! :)

2011. január 21., péntek

Lilla

Egy kép, más semmi

Erőteljesen  vissza kellett fognom magam, hogy csak egy képben mutassam be a legújabb rózsát. Érdekessége a középen helyet foglaló tűzzománc gyöngy, amit a legapróbb, egyesével rögzített gyöngyök vesznek körül. Ezáltal, és a többszöri átfűzéssel vált stabillá, nem veszítve semmit sem törékenységéből.

2011. január 20., csütörtök

A tavasz ígérete

Azok a mákszemnyi gyöngyök csücsülnek a rózsák közepén, amik - franciacsomós lezárás helyett - a szélén is sorjáznak.

Elkészült medálok

Egy új, zöld hímzett is felfedezhető közöttük.

2011. január 19., szerda

Bordó rózsa II.

Egy kicsit kisebbre sikerült, mint az előző, de csak egy icipicit. A közepén a mákszemnyi gyöngyöket nem szétszórva, hanem domborítva, de - mint mindig - egyesével rögzítettem.
Továbbra sem tudok ellenállni a szirmok fényképezésének...

2011. január 18., kedd

Bordó rózsa I.

A gyöngyök méret- és formabeli különbözősége adja meg ennek a rózsának a szépségét, az már csak ráadás, hogy a fény finoman megcsillan a közepén.

Zöld rózsa

Mióta kinemesítették, nem tartom extrémnek, ezért készült belőle egy próbapéldány.

2011. január 17., hétfő

A répa története

Szombathelyen történt, nyílt színen, a mozi és a kávézók, gyorséttermek előtti nagy placcon, kézimunkázni szerető lányok-asszonyok, valamint bámészkodók társaságában.
Vera, a filigrán termetű, gyors és biztos kezű kedves hölgy is jelen volt. Valamin ügyködött, de az Aranyalma nevű másik hölgy is, aki aztán egy időre eltűnt egy közeli üzlet mélyén alkatrészeket keresve, ezért visszatértekor Verával már nem találkozott... Helyette viszont ott maradt egy vitamindús bébirépa Aranyalma asztalán, akinek ez óriási meglepetés volt, és mivel nem tudott betelni a látvánnyal, azonnal babusgatni kezdte.
Később - kísérletképpen - beleszúrt egy tűt, mert kinevezte hasznos répának, ugyanis sajnálta volna, ha csak tétlenül hever a keze ügyében, vagy egyebütt.
A gyors találkozás a répával így vált igazi barátsággá, a répa onnantól kezdve mindig Aranyalma keze ügyében van, ha kézimunkázik. Köszönetképpen le is fényképezte, hogy mindenkinek büszkélkedhessen vele! :)))


2011. január 16., vasárnap

A mai nap tévedése...

... az előző poszt. Meglehetősen hamari döntést hoztam, amikor a befejezésre gondoltam. Szinte azonnal, ahogy elhatároztam, hogy géppel varrom körbe - és ezt közzé is tettem -, jött az ötlet, hogy inkább mégsem. A lehető leglassabb és legkomplikáltabb befejezést találtam ki, a franciacsomós lezárást, amit eddig csak belső díszítésként alkalmaztam. Leginkább a kitömésnél gyűlt meg a bajom vele, de én voltam az erősebb. Kárpótlásként sokkal szebb felvételeket sikerült készítenem! :)
Amióta a fák összegyűltek tanácskozni, úgy szeretem a hamari szót használni... :))

Szereted a rózsákat?

Mert én nagyon. :) Lassan összegyűlik az a mennyiség, ami miatt érdemes elővenni a varrógépet, addig is azt hiszem, szép ez a látvány...

2011. január 11., kedd

Lila virágmező

Nem tudom, és nem akarom visszafogni magam... Miután döntésképtelen lettem, miszerint medál legyen-e vagy karkötő , úgy határoztam, először az egyik, majd a másik. A méret ugyanaz, mint elődeié, vagyis 3,5 x 7 cm.
Azt hiszem, ennek a nagy termékenységnek meglesz még a böjtje...

Kék-fehér kunkorok

Nagy valószínűség szerint ebből lesz a karkötő, amit a lányom stoppolt le magának.

2011. január 9., vasárnap

Hullámok vízcseppekkel

Még nem csaptak össze a hullámok a fejem felett, de azért jó lenne egy nagyot úszni... :)) Bevetettem a kék multicolor hímzőcérnát is, mintegy kétórás munkával ezt sikerült összehozni 3,5 x 7 cm-en... Eztán jön a java, merthogy ez a drágaság is csak félkész, de még nincs alkatrészem a folytatáshoz. Úgy látom, muszáj lesz megint kézműves találkozóra mennem... :)

Teljes életnagyságban

Kicsit le kellett volna simítanom, hogy ne maradjon hepehupás, így olyan, mintha ferde lenne... :(

Gyerekszáj

Vendégségbe készültünk a férjemmel és kislányunk érdeklődve nézte, ahogy apja felveszi a szmokingját.
- Apa, ezt a ruhát nem kellene felvenned! - szólalt meg.
- Miért nem, kicsim? - kérdezte a férjem.
- Tudod, másnap reggel mindig fáj tőle a fejed!

......

Négyéves kisfiam sehogy sem boldogult a köhögés elleni szirup kupakjával, végül azt kérdezte:
- Miért nem tudom én ezt kinyitni?
- Mert biztonsági zár van rajta, hogy gyerekek ne tudják kinyitni - feleltem.
Még egyszer próbálkozott a kupakkal, aztán megkérdezte:
- De honnan tudja, hogy én gyerek vagyok?

2011. január 8., szombat

2011. január 4., kedd

A gyógylikőr receptje

A százfűléfőzet posztjához kezdtem el írni, aztán gondoltam egyet és inkább itt örökítettem meg (bár csak egyetlen hölgy jelezte a szándékát, hogy kitudakolja az elkészítését, de sebaj).

Az alap mindenképpen alkohol, ami lehet pálinka vagy vodka. Semleges íze miatt én az utóbbira szavazok, bár akinek akad otthon jófajta házi főzésű pálinkája, ne szaladjon mindjárt a boltba, csak ha nagyon akar. :)

A pontos hozzávalók pedig: 7 dl alkohol, 50 dkg méz, 1-1 tasak egész fahéj és szegfűszeg, valamint egy termetesebb befőttes üveg.

Az üvegbe töltjük az alkoholt, belecsorgatjuk a mézet (ha nagyon sűrű lenne, fel lehet melegíteni egy kis vízben, hogy könnyebben folyjon), elkavarjuk. A folyamat 3 napig itt meg is áll, ugyanis semmi mást nem kell tenni, csak arra ügyelni, hogy a méz próbáljon belesimulni az alkoholba. Ezután csak a fahéj és a szegfűszeg hozzáadása következik, ami aztán végképp nem megerőltető. Összesen 3 hétig érleljük, naponta megkavarva. Bár én napokra elfelejtettem, a végeredményt ez nem befolyásolta. :)

2011. január 3., hétfő

Munkában

Ritkán van alkalmam ekkora munkában látni, ezért muszáj volt megörökítenem. A mappája tartalma pedig - minden túlzás nélkül állíthatom - egészen elképesztő....

Százfűléfőzet

Sajnos nem tudtam meg a címbeli főzet titkos receptjét, így aztán semmiféle varázslatra nem számíthatok... nem száz, nem fű, nem főzet... Viszont lé! :) A lelombozó bevezető után azért elárulhatom, mégiscsak jó valamire, mert meghűlés esetén gyógyulásra számíthat, aki belekóstol ebbe a nedűbe!
Receptért sorba lehet állni! :)))

Csipkebogyó mézes sütije

Ígéret szép szó... vagyis nemcsak megsütöttem, kidíszítettem, de le is fotóztam. Íme!

A recept pedig, hogy jövőre ugyanezt készítsem el, mert hihetetlenül puha, nagyon könnyű vele dolgozni, és csak legekben lehet róla beszélni:

1 kg liszt
50 dkg méz
20 dkg cukor
10 dkg vaj
4 tojássárgája
0,5 dl tej
1 citrom reszelt héja
mézes süti fűszerkeverék

Mindezeket összegyúrás után előmelegített sütőben 175°-on kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Még egyszer köszönöm, csipkebogyó! :)

Varrógép nélkül

Csak nőiesen! :)

Türkizben

Egy régi barátnő részére, akit az ünnepek körül szerencsére sikerült meglátogatni.

Levendulával töltött szívek

Egy elegáns hölgy számára, akinek sikerült eltalálni az ízlését.

Telis-tele levendulával

Egy kollégium lányszobájában díszít és illatosít.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...