2011. február 28., hétfő

Aranyalma aranyszállal

Addig nem nyugodtam, míg ki nem hímeztem arannyal is. Korábban kaptam rá javaslatot, de most nagyon örülök, hogy ki is próbáltam, szerintem aranyos lett. Ja, és ez a logóm végleges formája, remélem, nem okoz nagy csalódást... 
Elhatároztam, kézzel hímzek minden egyes darabot, hogy így is megőrizze egyediségét.. Méretét tekintve akkora, mintha kész címke lenne, szélességében kb. 1 cm, magassága 8 mm, csak éppen máshogy lesz rögzítve, mint címkekollégái. :)


2011. február 27., vasárnap

Aki bújt, aki nem!

Van négy rossz hírem... illetve a hír ugyanaz, de 4 személyhez szól: Huligánlány, Csillag, Erzsébet és Orsi az érintett. A sajnálatos hír pedig az, hogy ők nem vehettek részt a sorsoláson, mert nem osztották meg a blogjukon a játékot... ami pedig feltétel volt. Ezzel kapcsolatban írtam is egy emlékeztető megjegyzést oda, ahol jelentkeztetek... valószínűleg elfelejtettétek, vagy nem olvastátok el pontosan a részvétel feltételeit. Nagyon sajnálom. :(((
Erzsébetnek ugyan nincs blogja, de felajánlottam neki egy Facebookos megosztást, amire nem jelzett vissza. Azok a résztvevők, akik blog híján a Facebook-megosztás mellett döntöttek, szintén kaptak esélyt, ezért is sajnálom nagyon, Erzsébet...

A résztvevők tehát jelentkezési sorrendben:
Ányi
helen
m
latinka
shushanna
Hajni (ághegyen...)
emilil
Hajni
Ari
Gi
Kisnyul
Sviro
Judilla
Kicsikató
Bebi
fxtina
Monica
Ili
Judit
Jutus
Almada-Dalma
inga
Tengelicleány

Ezúttal is ragaszkodtam a kézi sorsoláshoz. Félreértés ne essék, tudom, hogy működik a Random, de a kézi sorsolás mindenképp nagyobb odafigyelést jelent, még ha hosszadalmasabb is. Felírni a neveket a papírra, cetliket készíteni, hajtogatni, összekeverni... eddig meg is mutatom.








Aztán szóltam a férjemnek, hogy legyen már segítségemre... a lányomról volt ugyan szó, de elmerült a leckeírásban. Ő nem teketóriázott sokat, in medias res... bele a közepébe.



Azt az egyet el is különítette...


... majd kihajtogatta, és kiderült, hogy kinek volt érdemes várni erre a beszámolóra...


Gratulálok Judilla! :) A többi résztvevőnek köszönöm a játékos kedvet, gyertek máskor is! :)

2011. február 24., csütörtök

Narancskandírozás

Becsületszóra nem felejtettem el! :) Mivel a tegnapi muffin úgy eltűnt, hogy szinte észre sem vettem, máris kezdtem készíteni a következőt. Na de nem olyan gyorsan megy az...

Sok beszédnek sok az alja, lássuk inkább képekben. Teljesen mindegy, hány narancsot használtok fel, én kettővel bíbelődtem.

Pucolás előtt.

 Pucolás után

Kockára vágás után 24 órára beáztatjuk.
 
Cukorral + vízzel feltesszük főni, időnként pótoljuk alatta a vizet.

Egy órán keresztül biztos kell főzni, akkor jó, ha már "üveges".

Ha úgy ítéltük meg, hogy kész, kiszedjük és gyönyörködünk benne. :)

Aztán, ha kigyönyörködtétek magatokat, hagyhatjátok így is, cukor nélkül, de akár be is cukrozhatjátok. Erről nem készítettem képet, mert én nem kívánom hozzá. Egyrészt bőven van benne cukor, hiszen a főzővíz szinte szirupszerű, másrészt nem szeretem ropogtatni a kristálycukrot. 
Két narancs héja egyébként 4 x 12 db muffinhoz elegendő, tehát megéri a fáradságot, nem fogy el egyszerre. Ámbár ki tudja... egy kocka önmagában is nagyon finom...

Ezek után jöjjön a recept. Eddig sem volt bonyolult (ugye?), de mostantól még egyszerűbb a dolog. Előkészítéstől a kész muffinig még fél óra sem kell.

3/4 bögre cukor
10 dkg vaj
3 db egész tojás
1 bögre liszt
egy kis sütőpor
némi fahéj
kandírozott narancshéj

Az elkészítés sorrendjében írtam a hozzávalókat, ezek szerint a cukrot a vajjal habosra keverem, egyenként hozzáütöm a tojásokat (mindegyiket jól kikeverem a cukros vajjal), majd a sütőporral összekevert liszt következik, de még mielőtt összekevernénk, mehet hozzá a fahéj is. Végül nagyon óvatosan a narancshéjakat is elkeverjük a masszában. 
A formákba muffinpapírkát teszünk, szépen megtöltögetjük és előmelegített sütőben 175°-on 15 percig sütjük. (Bőven benne vagyunk a 30 percben.)

2011. február 23., szerda

Fahéjas muffin kandírozott narancshéjjal

Istenien hangzik, az íze ugyanilyen. Ez az első kandírozásom, és büszkén mondom, remekül sikerült! Az utóbbi időben nagyon sok narancsot ettünk, a héja mind a szemétben landolt... így utólag nagyon sajnálom, rengeteget kandírozhattam volna. Minden túlzás nélkül állítom, hogy ez a finomság a karácsonyi időszakban is megállja a helyét.

2011. február 22., kedd

Lilangnál is játék van!

Ez a nap a játékokról szól... Lilang meglepetéscsomaggal készül!

Játéklánc Hunszilnál

Nagyon különleges játékra hívja Hunszil a filces-nemezes hölgyeket. Részletekért látogassátok meg, beugró egy pipacsos alkotás!


Huligánlány ünnepel

40 év, 40 ajándék. Ez Huligánlány szülinapi ajánlata.... hmm... jól hangzik! :)

Pénztárca dióhéjnál is! :)

Ma csak úgy röpködnek a pénztárcás játékok a virtuális világban, dióhéj nagyon kifinomult szépséget készített.
Március 6-án délig sorban állhatsz érte!

Legyen megint játék!

Amíg még meleg ez a logóügy... A harmadik almácskát dolgoztam most fel, és mivel nyakig ülök a pénztárcatémában, a kettő valahogy egymás mellé sodródott. Az alma pufi lett rajta, hogy ne legyen olyan sík. Remélem, lehet látni valamelyest...


A játék lényege roppant egyszerű, így szól:
Tiéd lehet ez a pénztárca, amennyiben hagysz egy megjegyzést itt és a saját blogodban is meghirdeted. A közzétételhez kérlek, ezt a képet használd!
A sorsolást február 27.-én vasárnap, pontban délben tartom, akkor a segítségem még itthon lesz... mire is mennék nélküle? :)

2011. február 21., hétfő

A bőr valódi oldala

Azt hiszem, még nem mondtam, hogy meglehetősen sok bőröm van készleten, bár idáig még semmit nem dolgoztam fel belőle. Szeretem a tartósságát, az illatát különösen, hogy felhasználhatóságának sokoldalúságáról ne is beszéljek.
Éles váltás az előzőhöz képest, egyáltalán nem romantikus darab. Két lányom van, két különböző személyiség. A fotózáshoz őket kértem meg, a bőrt a temperamentumosabb kapta.
A készítés során a legmeghatározóbb tapasztalatom, hogy az ujjaim egyszerűen megsemmisültek, ezért lett ilyen minimalista.

(A játékra vágyakozók készüljenek, hamarosan részletek következnek!)



2011. február 19., szombat

Kedves Sorsolásra Várakozók!

Annak rendje és módja szerint elkészült és türelmetlenül várja gazdáját az almából lett tűpárna. Elméletileg 21 szavazatot kapott, de nem mindenki jelentkezett a felhívásra, így a sorsoláson résztvevők száma jelentősen megcsappant, egész pontosan 8 főre, rájuk:

1. Thea
2. Szigami
3. m
4. Lidércke
5. Hajni
6. Bebi
7. Ceffa
8. helen

Shushanna a 3.-ra szavazott, Julcsi és Jutka bizonytalanok voltak abban, hogy melyiket választották, ezért sajnos ők nem vehettek részt a sorsoláson. Anita csak annyit írt, hogy elfogadná, de az nem derült ki a kommentből, hogy erre szavazott-e... így ő sem szerepel a névsorban... 
Pedig tudjatok róla, hogy legszívesebben mindegyikőtöknek írtam volna egy cédulát!!!
Egyébként Anita, ha véletlenül én értettem volna félre, akkor szívesen kárpótollak a tévedésemért.

Most pedig megmutatom, hogy sikerült az almás díszecske, ami tűpárnaként is remekül funkcionál! :)




Végül pedig a sorsolás, és menete. Ragaszkodtam hozzá, hogy minden "gépmentesen" történjen, azaz a nevek felírása és maga a sorsolás is. Az első képválogatás, itt ellenőrizhető, hogy pontosan a kommentek beérkezésének megfelelően írtam a papírra a neveket, majd szétvágás után összehajtogattam a cetliket. Ami nem látszik, hogy jó alaposan össze is kevertem. :)


Ezután segítségül hívtam Fortunát (a lányomat), aki épp a konyhában muffint sütött, hogy segítsen be a folytatásban, így teljesen megőriztem pártatlanságomat. :)
Először is kezet mosott, nehogy csokimintás legyen a sok cetli, majd ő is összekeverte a kupacot. Ezután különtett egyet...



Végül kibontotta... :)


Gratulálok, Bebi! Nyereményed egy almás dísz! :)

2011. február 18., péntek

Az élet megy tovább...

... folytatom hát én is ott, ahol abbahagytam.
A sorsolást holnap megtartom, nagyon kíváncsi vagyok a szerencsés nyertes személyére! Ezen kívül meglepetéssel is jövök, amiről mutatok egy kis előzetest is. Igaz, úgy néz ki, mintha már csináltam volna ilyet, pedig egyáltalán nem...


2011. február 12., szombat

Nehezen

írom ezt a pár szót... egy csodálatos ember távozott egy szebb otthonba.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...