2011. március 30., szerda

Régen készült már bross, avagy a pillangók leszállópályája

Tegnap este aztán nagy nehezen sikerült ezt elkészítenem. Sosem megy simán... már gyöngyöztem a közepét, amikor az egyetlen gyöngyfűző tűm eltörött. Szerencsére sikerült egy olyan vékony normál varrótűt találnom, hogy be tudjam fejezni. :)


2011. március 29., kedd

Bűvös tojások

A néphit szerint a húsvéti tojás olyan szimbolikus, különleges bűverővel rendelkező étel, amelyet azért fogyasztottak, ajándékoztak, vagy őriztek meg, hogy:

- az embereket és azok tulajdonát megvédje a bajtól,
- betegségtől,
- ártó hatalmaktól,
- hogy a szerelmesek még jobban szeressék egymást,
- a barátságok még erősebbek legyenek.

Az igazi tojásokhoz képest ez vatelinnel töltött XL méret, soha nem fogy el... :)  Már a Meskán!






2011. március 28., hétfő

Virágos húsvét

Felvirágoztattam a filctojásokat, hogy végre én is készüljek a húsvétra. Hímeztem többet is, de sajnos nem tudom megmutatni, a fényképezőgépünk végleg tönkrement, nem tudtam több képet készíteni. Van egy kölcsöngépünk, amit hosszabb távra "bérlek", de még tanulnom kell, hogy mi, merre, meddig... Majdcsak boldogulok vele, addig is jöjjön ez a három tojás előlegbe.
Meskára feltöltve.

2011. március 27., vasárnap

Nyeremény és egy jó szó

Régebben már írtam róla, hogy minden kapott-vett csecsebecsémet megmutatom, ez így van rendjén. A kapott-vett sort most már kiegészíthetem a "nyert" szóval is, mert ez is megtörtént végre! :) Sajnos ez abban az időszakban történt, amikor kezdett alábbhagyni a blogírásom - na de ennek is megvolt a maga oka -, így aztán az örömbe vegyült egy kis üröm is, mert bizony figyelmeztetni kellett, hogy itt az ideje jelentkezni. Roppant szégyelltem magam miatta... Azt hiszem, a fotómasina kezdi magát megadni, csak nagy nehézségek árán tudtam egyetlen képet készíteni. Köszönöm latinka a türelmet és a megértést!


Majd nem sokkal később még egy öröm ért, "jó szót" kaptam Marianntól, akinek második rendszeres olvasója lettem és nagyon tetszettek neki a pipacsaim. Bevallom, ez a jó szó (nevezzük dicséretnek vagy elismerésnek) sokkal jobban tetszik, mint az összes díj együttvéve.


A bannert örömmel fogom használni és tovább adni, szerencsére van kiknek! :)

2011. március 21., hétfő

Pipacsos játék

Mint tudjátok, Hunszil játékot indított, melynek határideje lejárt. Elsőként a pipacs-téma debütált a játékban, aminek különösen örültem, mert nagyon szeretem ezt a törékeny növénykét. Még régebben egy közösségi portálon (amikor még nem voltam Aranyalma) engem azonosítottak a pipaccsal.
Szóval a téma hálásnak ígérkezett. :)
Kaptunk egy kis inspirációt is pipacs-témában az Etsyről, átnéztem. Több nézelődést viszont nem engedélyeztem magamnak, inkább informálódtam pipacs ügyben, nehogy butaságot csináljak. Még jó! A szirmainál azonnal bakiztam volna, méghozzá nagyot... nem formailag, számilag! Esküdni mertem volna rá, hogy a pipacs egyszikű (azoknak virágzata 3 és többszöröséből áll), de kiderült, hogy kétszikű (2 és többszörösei)... hát, tévedni emberi dolog...

Nem is írom tovább, mi mindent érdemes tudni a pipacsról, ha érdekel Benneteket, nézzétek meg ezt a kis rövid összefoglalót.
Aztán itt egy mesefilm, amiben Süsü nevelget egy bűvös virágot a kis királyfi 7. szülinapjára.  (Majdnem félórás, idő kell, míg betölt.)

Ezek után bemutatom a pipacsaimat. Többet is készítettem, bár nem volt követelmény. Igaz, voltak még ötleteim, de időből egy perccel se több, így sajnos ebben a játékban már nem tudom megmutatni, majd egyszer játékon kívül.
Elsőként ez a képecske készült. Ódon hangulatú, beszédes, küzdelmes. Jó volt készíteni. Mérete 21x26 cm.


Medálok is készültek, az egyiket néhány mákszem méretű gyöngy díszíti:


És még egy díszítőelem, ami stílusában teljesen elüt az eddigiektől. Szerettem volna egy nagyobb pipacsmezőt  is készíteni, de csak erre futotta.
Vagy egy táskát, vagy egy piperét fog majd dekorálni:


Még egyszer köszönöm a játékot, nagyon jól éreztem magam közben! :)

2011. március 9., szerda

Levendulapárna

Ugyanaz a minta díszíti, mint a pénztárcát. Bár nem szokásom többször felhasználni ugyanazt a mintát, de ezt a koszorúmintát nagyon szeretem, úgy érzem a közeledő tavaszt sürgeti. 
A párnácska egyébként felakasztható akár egy vállfára, ruhák közé téve, akár valahová a térbe, hogy a közeledben illatozzon.


2011. március 6., vasárnap

Pénztatyó

Elhatároztam, hogy a következő pénztárcát már varrógéppel készítem, aztán mégsem úgy lett.  Megint elővettem a galambszürke filcemet és ráhímezgettem egy pw-ösök számára jól ismert motívumot. Nemcsak tűzve, de hímezve is szép. 
Biztonságos a csat használata miatt, ráadásul 4 réteg filcet dolgoztam össze, ezáltal kellően stabil. De a következőt azért is varrni fogom!


2011. március 4., péntek

Játék Csilinél

Díjak

Örömmel teszem közzé azokat a díjakat, amiket nagyon kedves emberektől kaptam az utóbbi egy hónapban. Nagyon röstellem, hogy csak most találtam időt a közzétételre és a továbbításra...

Ceffa, Hajni és Barbi "Kreatív blogger díjjal" tüntetett ki.

Csipkerózsikától és szintén Barbitól "Liebster Blog" díjat kaptam.

A díjakhoz különböző szabályok is tartoznak, én ezeket most tisztelettel összegyúrom, és a maximális 7 embernek fogom továbbítani a díjakat. 

Mindenekelőtt azonban 7 dolgot mesélek magamról:

1. Egy útra kelésre (legyen szó akár rövid távúról is) bármikor rá lehet beszélni, csak annyit kérdezek, hogy mikor? :)

2. Nagyon szeretek a konyhában ügyködni és különlegességeket kipróbálni, bár sütikészítés terén a lányom leköröz engem. :)

3. És ha már a családnál tartunk... büszke vagyok a két nagylányomra és a férjemre,akitől rengeteg segítséget és támogatást kapok, bár az ő kapacitása is véges...... és ennek ellenére...

4. A süti is szóba került az előbb... ne legyen túl édes, krémes. Ha viszont túró- vagy almatöltelék van benne, bármilyen mennyiségben jöhet! :) Kiváltképp az almás pite!

5. Mindent tudni akarok! Ez persze képtelenség, de azért megpróbálom a lehetetlent...  Szívesen hallgatom a Kossuth Rádiót, már a témafelvetés is nagyon jó. Ha az esti rádiózás belecsúszik a 8 óra környékébe,  nosztalgiából még a mesét is meghallgatom. :)

6. Minden mennyiségben szeretek térképeket bogarászni. A múlt héten kaptam egy helyi, városi térképet a férjemtől, nem mintha nem lenne már kettő, de ez más... rajzolt térkép... imádom! :))) De olyan térképeim is vannak, ahol még soha nem jártam, csak árulták. Megvettem bogarászni. :)

7. Távol áll tőlem a hazugság, az intrika, az irigység, a gyűlölet és a haragtartás, ezért a velem kapcsolatba kerülő emberektől is elvárom ugyanezt.

Azok, akiknek továbbítom mindkét díjat, olyan bloggerinák, akik vagy nemrég kezdték el blogjukat írni, és ezért, vagy mert egyébként is kevés olvasójuk van, de valamilyen okból nagyon szimpatikusak. Mindegyiküknek rendszeres olvasójuk vagyok.

Almada gyöngyök (65 olvasó)
alícia's world (23 olvasó)
Arila-Texart (11 olvasó)
Csigaszabó (19 olvasó)
Fairytales-H (22 olvasó)
hera porta (14 olvasó)

2011. március 3., csütörtök

Meskás akció!

Március 20-ig minden termékem 20% kedvezménnyel kapható a MESKÁN
Megrendeléskor kérlek, írj belső üzenetet, hogy kijavíthassam az árat! Köszönöm.

2011. március 1., kedd

Tűpárna készül

Végre belefogtam egy tűpárnába is! Gyülekeznek szép számmal a tűim, kell gyöngyhöz, x-szemhez, hímzéshez, varráshoz, bőrhöz.... és sok van belőlük. Kategóriánként szeretném őket tárolni, nemcsak azért, mert így praktikus... rájuk nézni is jó olykor. :)


Lassan rátérek a díjakra is, az utóbbi időben elég sokat kaptam, nem szeretnék csalódást okozni!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...