2009. július 14., kedd

Van fél órád sütni?

Elsősorban gyerekesekhez és nagycsaládosokhoz szólt a kérdés! :)
Ennél több idő nem is kell egy finomsághoz, ami különösen így nyáron nagyon becsülendő, ha az aprónép sorban áll egy kis harapnivalóért.
Túrófánk a neve.
Bő olajban kell sütni, ezért az első lépés, hogy felteszed az olajat a tűzre, mert mire felforrósodik, a tészta már sütésre kész! Hihetetlen, de igaz!
A tésztához felütsz 3 egész tojást, 8 evőkanál cukrot, és csak úgy tessék-lássék összekevered. Ezután hozzáadsz fél kiló túrót, de áttörni tilos, mert egyrészt telik az idő, másrészt kifejezetten jó az elkészült fánkban felfedezni egy-két nagyobb túrószemet. Ezt is csak hanyagul kevered össze. Most jön hozzá 12 evőkanál liszt, amihez fél csomag sütőport keversz.
Vizes kézzel készítesz egy próbagolyót, majd ha letesztelted, hogy fog kinézni és mennyi idő kell a készre sütéséhez, jöhet a sorozatgyártás. Hidd el, fél óra az egész! Amíg sül egy adag, egy kis vaníliás-tejfölös öntetet is készíthetsz, mint a túrógombóchoz, de fahéjas porcukorral is megszórhatod.
A fánkgolyócskák egyébként önműködően is meg tudják magukat fordítani, de ha néha elakadnak, csak egy kis biztatás kell nekik a sütőlapáttal. :)
Fényképet nem tudok mutatni róla, túl gyorsan elfogyott! :)

6 megjegyzés:

bruercsi írta...

Hű, ez jól hangzik!! Ki fogom próbálni!

Szera írta...

Nekem is szimpatikus... :)

Tigrislilijom írta...

De jó, hogy ezt leírtad! Ismerem a receptet, de még sosem csináltam meg. Most kedvet kaptam hozzá - jó lesz vacsorára :-D

Aranyalma írta...

Süssetek csak! :))) Egy fényképet megérne... gyerekek túrófánk-evés közben... :)

Erika írta...

Most fogjuk megenni, megpróbálok kattintgatni közben...:)

Erika írta...

Kicsit megkésve, de itt a "fánki" csapat:
http://kiseri.blogspot.hu/2009/07/turofank.html
És még mindig jó a recept, szeretjük:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...