2010. március 30., kedd

Most nem vagyok túl okos...

De remélem, Ti már inkább. Ott akadtam el, hogy ha adott jó néhány 10 cm széles avatatlan textilcsík, feltétlen a szokásos módon kell beavatni, vagy elég lesz neki egy kellemes gőzölés is?... Nem tudom... Attól tartok, túlságosan szétrojtolódna a széle, ha ugyanúgy avatnám, mint eddig. Kivételesen nem akarok a saját fejem után menni, ezért a segítségeteket kérem: Ti hogy sejtitek, esetleg tudjátok a megoldást?

6 megjegyzés:

Cila Zzy írta...

Szia!
Szerintem a gőzölés, ha vasalóval, akkor nem elég. Cikkcakkal tisztázd a szélét és egy lavór vízben/kádban picit, néhány percig áztasd, aztán gépben centrifugázd ki, ne csavargasd, majd szárítás levegőn, nem gépben. Így nem esik annyira nagy baja.
Jó munkát!
(Úgy örülök neked mindig, ha hallok rólad! A neved is olyan klassz, jó kedvre derít.)

Tigrislilijom írta...

Mosózsákban mosás a megszokott módon??? (Nem tudom, csak kérdem :-)

Aranyalma írta...

Ducika, a centrifuga nem fogja "szétszedni" mégis? Akkor inkább kiveszem és csepegtetem. Nem is rossz ötlet... a kéztörlő tartón! :) Lehet, hogy ez lesz a megoldás?
Tigrislili, az én gépen legkevesebb 40 percig mos, nem szívesen nézném meg a végén, de azért köszi a tippet! :)

Cila Zzy írta...

A két ötletet összegyúrva: mosózsákban centrifugázod ki? Gondolom, hogy nem olcsó anyag volt és azért vettél 10cm-eket... Az egyiket próbáld ki... Na, ez vészes...

Aranyalma írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Aranyalma írta...

Az előzőt sikeresen elírtam...
Szóval próba szerencse, de eldöntöttem: óvatosan beleteszem vízbe, aztán csak egyszerűen kiemelem, fellógatom a kéztörlőtartóra a fürdőszobában, aláteszem a lavórt és majd lecsepeg szépen. Ha szép az idő, megy a szabadba.
A centrifuga gondolatától is félek. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...