2009. augusztus 19., szerda

Családfa-kutatás

Nagy fába vágtam a fejszém - ismét. Számomra ismeretlen emberek után kutatok, próbálom rendezgetni, ki kinek a kicsodája... Az elején minden simán ment, de most már nagyon lassan haladok, elérkezett a kutatási szakasz. Aki próbálta, tudja, milyen körülményes.
Nem mellékesen Szabó Magda Régimódi története adott ihletet, könyvajánlóként már egy ideje látható jobb oldalt. A könyvet bátran ajánlom mindenkinek, de a regényből készült hatrészes filmsorozat némiképp hagyott bennem hiányérzetet.

5 megjegyzés:

Endy írta...

Tudasd majd, hogy haladsz. én is elkezdtem egyszer a kutatàst, de aztàn abbamaradt, mert a bovebbihez, konyvtàr, templom, temeto jàràs kellene...s ehhez tobb otthon toltott ido is, de remèlem egyszer sikerul tovàbbjutnom.

Aranyalma írta...

Ugyanitt tartok...

Trudi írta...

Az biztos, hogy nagy fába vágtad a fejszédet! A Régimódi történet az egyik legkedvesebb könyvem, a belőle készült tévésorozat nekem egyáltalán nem tetszett.

Aranyalma írta...

Hát igen... ezen a neves színészgárda sem segít. Összecsapott rendezés és forgatókönyv, elkapkodott színészcsere és még sorolhatnám.
Egy szó mint száz, olvassátok el, nagyon megéri!

Wattacukor írta...

Szia! Most így utólag olvastam a blogod, és látom, hogy családfázol. Van egy oldal, lehet hogy már ismered: www.myheritage.com Én ezen próbálkozom és a család is beszállt. Annyi az egész, hogy akit beírsz a családfába és az e-mail címét beírod az adatai közé, az automatikusan kap egy meghívót az oldalra. Amikor elkezdtem, kb 50 személyt írtam be, a nagynénémet is meghívtam, aki hirtelenjében még 50-et. Egy próbát megér :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...