2009. augusztus 30., vasárnap

Van is, meg nincs is

Tigrislilijom jóvoltából egy szabad gépi tűzéshez használatos talppal lettem gazdagabb. Volt olyan aranyos, hogy utánajárt, kipróbálta, melyik lenne a gépem számára a legalkalmasabb, megvette, elküldte (egy kis ajándék kíséretében), én meg próbálgatom, de nem megy... Már másfél méter próbaanyagot elhasználtam (amit nem sajnálok, erre van félretéve), de vagy lenn hurkol, vagy fenn, leggyakrabban az alsó cérnát szakítja el. Azt nem tudja megbeszélni magával, hogy mikor melyiket csinálja, állítgatok rajta lent is, fent is, hiába.... Ráadásul kattan a tű valahol, nem tudom, miért, eddig ilyet nem csinált. Lassan már az egyenes varrás sem megy neki... Áll a gyerekem takarója, táskája, (holnap költöztetnénk a koliba), Colette barátság takarójának darabkája... és nem értem a dolgot....... nem.... nem........

8 megjegyzés:

Cila Zzy írta...

Szia!

Nem tudom, hogy milyen a varrógéped, de van néhány ötletem. Bocsi, nem okoskodni akarok, csak látom, hogy rohansz...
szóval 1.)a továbbító fogazatnál tisztítani úgy, hgy felveszed a fedőlapot.
2. Ha van Bobbin, akkor lehet, hogy az lazult meg, de azt művészet beállítani.
3.Fűzd újra a gépet alul is, felül is. (Ez a leggyakrabb.)
4. Szálfeszesség nem stimmt.
5.Tű-textil cérna vastagság nem okés.
Biztosan van még ezeken felül is, de hátha a legegyszerűbb maradt ki.
Szorítok, és együttérzek!
Kitartást!

Aranyalma írta...

Köszönöm! Az együttérzés is sokat segít!
A 2., 3., 4. pontok kipipálva, hasztalan. A gépet nemrég tisztítottam, most az 5.-kel próbálkozom, cserélek tűt, miegymás...

Erika írta...

Nekem sem akart menni, és valakinél olvastam, hogy az alsó szál legyen laza, a felső feszes. És így sikerült...:) És friss tűvel próbáld, állítólag az is számít. jaaa, és nekem akkor sikerült igazán, amikor normális gépi cérnával varrtam, valahogy a töbit tépte, tekerte. De a profik biztosan tudnak bölcsebbet mondani... kitartás!

Nagyváradi Csilla írta...

Tanácsot nem tudok adni, de nagyon szorítok!!!

Aranyalma írta...

Már minden okos dolgot kipróbáltam, itt most egy okos szakemberre lesz szükség sajnos. A lehető legrosszabbkor...

Endy írta...

..vèletlenul, nem Neked is Pfaff gèped van? Az enyèm ugyanezt csinàlja, azt mondtàk ne is pròbàlkozzak vele, vegyek ùjat! Vicc nem, egy 10 èves gèpet ezèrt nem cserèlek le.

Aranyalma írta...

Pfaff a becsületes neve az enyémnek is. Egyébként jó gép lenne, de most ő is mást akar és én is....

Aranyalma írta...

Mellesleg a varrógépeket is szériában készítik már, mint a mosógépeket vagy a hűtőket. Szóval, ha azt mondták, hogy inkább vegyél új gépet, valószínűleg annak köszönhető, hogy annak a szériának a típushibáját sajnos nem tudják kijavítani, ezért lenne "olcsóbb" megoldás egy újabb kiadás... (kiadás)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...