2009. november 11., szerda

El kell, hogy mondjam...

Nem a szokásos érettségi időben, de emelt szinten ének-zenéből leérettségizett a nagylányom. 96%-os dolgozatot írt, a szóbeli eredményét még nem tudjuk, de nem elkeserítő, ez biztos. Talán könnyűnek tűnhet, hogy valaki énekből érettségizik, de meg kell mondanom, a legkevésbé sem az. Dallamdiktálás egy- és kétszólamban, hogy csak egyvalamit említsek, kinek csemege, kinek rettenet.
Győrbe kellett utaznunk, ahol mint kiderült, egyedül írta meg a dolgozatot... ezt azért nem értem, mert ahol élünk, az is megyei jogú város, megírhatta volna helyben is, nem kellett volna utazni annyit. Ráadásul az egész iskolában ketten írtak, az egyik teremben fizikát, másikban éneket...
Ma Budára utaztunk, hogy meglegyen a szóbeli is, itt már öten voltak, de azért ez sem nevezhető tolongásnak. Kicsit (?) köhécselt a múlt héten, de regenerálódott valamennyit. A tisztelt "zsűri" megkérte, ha lehet, tisztábban énekeljen... :)
Na de túl van a nehezén, ez a lényeg.

6 megjegyzés:

bruercsi írta...

Gratulálok! Nem semmi dolog az előrehozott érettségi, bármiből is. Az ének már csak pontosan az esetleges betegségek miatt még nehezebb is lehet, mint bármi más.

Wattacukor írta...

Nagy gratula neki!!! Anno én is érettségiztem énekből, és akárki akármit mond, nem egyszerű. Még akkor sem, ha az ember szereti a tantárgyat. Azért most mégsem örömből énekel, hanem produkálni kell. Nagyon jó eredmény a 96%!

Nekünk elég jó volt az ének érettségi, szerették a tanárok, mert végre nemcsak dadogást meg öööö...-zést hallottak, hanem szép dalokat is, 2 szólamban is! Az egyik osztálytársam oroszból érettségizett, és mintegy mellékesen előadott egy orosz népdalt, amit velem énekelt 2 szólamban. A tanár olvadozott, mondanom sem kell! :D
Gratulálok mégegyszer! :)

Tigrislilijom írta...

Ügyes leányzó, gratulálok!

Cila Zzy írta...

Szia!

GRATULÁLOK!

Igenis fejet kell hajtani a gyermek előtt!
Totálisan tisztában vagyok azzal, hogy nagyon nehéz az érettségi énekből... és egyáltalán minden készségtárgyból! Ahhoz képest, hogy 12évig jártam zenesuliba, a fősulin gúvadtam én is rendesen énekből. Legyél nagyon büszke!!!!

Aranyalma írta...

Köszönöm, és ő is örül az elismerésnek!

Endy írta...

Gratulàlok, nagyon ugyes!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...